Entre aquestes parets dormen actualment uns 150 interns que, de dia, poden fer vida fora de la presó. D'aquí a dues setmanes, però, el centre obert deixarà d'estar en funcionament, en un dels primers passos del tancament definitiu de la Model. Per això, el Departament de Justícia ja ha començat a fer els primers trasllats. Fins avui 15 persones han estat derivades a altres presons, com la de la Trinitat o Wad-Ras. L'espai quedarà a disposició municipal a partir del 28 de març. Són 1.150 metres quadrats, a la confluència entre els carrers d'Entença i del Rosselló, que es convertiran en una zona verda. Un cop el centre estigui buit del tot, l'Ajuntament el començarà a enderrocar i n'urbanitzarà l'espai. Es preveu que els treballs estaran enllestits durant el primer semestre d'aquest any. Els trasllats que es fan són, però, provisionals, en espera que es construeixi el nou centre per a interns en règim obert. Es farà en aquest solar de la Zona Franca, on les obres encara no han començat. L'equipament, amb 800 places de capacitat, ha d'estar acabat a finals de l'any que ve.

Actualment uns 150 interns dormen al Centre Obert Barcelona 1, ubicat en una de les cantonades de la presó Model. Són interns que, de dia poden fer vida fora de la presó però que hi van a passar la nit i que, a partir d’ara, s’hauran de traslladar a altres centres de la ciutat, com la Trinitat o Wad-Ras. Amb la data del 27 de març sobre la taula, quan el centre deixarà d’estar en funcionament, fins ara ja hi ha 15 persones que s’han derivat a altres presons.

L’espai que ara ocupa el centre obert, de 1.150 metres quadrats, quedarà a disposició municipal a partir del 28 de març. Es preveu que els treballs per urbanitzar l’espai, que es transformarà en una zona verda, estaran enllestits durant el primer semestre d’aquest any.

Els trasllats que ara es fan són, però, provisionals, en espera que es construeixi el nou centre per a interns en règim obert que es farà a la Zona Franca i que, de moment, encara no s’ha començat a construir. L’equipament, amb 800 places de capacitat, ha d’estar acabat a finals de 2016.