Mentre duri el congrés de telefonia aquest hotel estarà ple de gom a gom. Tindrà una ocupació del 100% i, segons diuen, tots els qui s'hi allotjaran tenen alguna relació amb el Mobile. Per garantir-hi la seguretat, els responsables de l'establiment han contractat agents de seguretat privada extres. Multiplicaran per cinc els protocols habituals. OSCAR BERMEJO, director de l'hotel Porta fira "Hem de reforçar, pel que fa a seguretat, l'hotel per totes bandes, tant internament, pel que són accessos de treballadors durant els dies del Congrés, com per la part de clients, que reforcem totes les àrees." Més enllà de les mesures que prengui cada establiment, però, els Mossos d'Esquadra també hi tenen l'ull posat. Els agents van hotel per hotel i els donen consells de seguretat que consideren imprescindibles. "Sobretot quan surtin de la fira si els podeu aconsellar que quan surtin no portin l'acreditació, que les pertinences les deixin a les vostres caixes fortes..." A més de les visites porta per porta, els Mossos d'Esquadra també fan xerrades informatives. Són trobades en què s'apleguen diversos hotelers i en què, a més d'explicar-los els consells de seguertat, també aprofiten per resolde els dubtes que van sorgint. CRISTINA MANRESA, directora del Pla de seguretat del Mobile World Congress "L'objectiu és coordinar tots els esforços per minimitzar els riscos, és a dir, per prevenir, perquè les persones que vinguin no tinguin cap incident, i si el tenen, malauradament, que nosaltres estiguem molt atents i puguem reaccionar." Segons la policia, la majoria de fets que es produeixen durant el congrés són per descuits, o bé per furts o robatoris. Per minimitzar-ne els efectes, hi haurà una estació policial al recinte. S'habilitarà també un telèfon de contacte 24 hores i un correu electrònic al qual poden adreçar-se els hotelers.

Entre el 2 i el 5 de març, coincidint amb el Mobile World Congress, s’espera que 90.000 persones passin pel recinte de la Fira de Barcelona a la Gran Via i que la majoria pernoctin a la ciutat. En alguns dels establiments que els acolliran han contractat agents de seguretat privada extres i han incrementat les mesures preventives. A l’Hotel Porta Fira, per exemple, asseguren que han multiplicat per cinc els nivells de seguretat habituals i que reforçaran la seguretat “per totes bandes, tant internament, pel que són accessos de treballadors, com per la part dels clients, en què reforcem totes les àrees”.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra van aquests dies hotel per hotel per donar-los consells de seguretat que consideren imprescindibles, i facilitar-los també un telèfon d’emergència i un correu electrònic de contacte, dues vies de comunicació que estaran operatives 24 hores al dia. Amb la mateixa finalitat, s’organitzen xerrades informatives en què els hotelers poden compartir inquietuds i plantejar dubtes.

Segons ha explicat la directora del Pla de seguretat del Mobile World Congress, Cristina Manresa, l’objectiu d’aquesta tasca prèvia “és coordinar tots els esforços per minimitzar els riscos”. Entre les recomanacions principals, hi ha no portar l’acreditació quan surtin del recinte o deixar les pertinences a les caixes fortes dels hotels.

La majoria de fets que es produeixen durant el congrés són, segons la policia, descuits o oblits dels congressistes. Tot i això, reconeixen que, encara que la xifra és baixa, també es produeixen alguns furts o robatoris. Per minimitzar-ne els efectes, hi haurà una estació policial a l’interior del recinte i s’ha dissenyat un dispositiu que permeti reaccionar de manera ràpida davant de qualsevol imprevist.