JORDI MARTÍ, regidor del districte de Sants-Montjuïc "Hem fet algunes intervencions de millora de paviment i espais circumdants, però evidentment som conscients que fins que Adif, que és el propietari de l'estació de Sants no entomi el projecte d'ampliació i millora de l'estació, evidentment no podem fer una intervenció integral".

Segons un acord signat amb la concessionària i la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament farà millores al paviment, les andanes, les voreres, la il·luminació, les columnes i les marquesines, mentre que l’empresa gestora Estació d’Autobusos de Sants SL assumeix la instal·lació d’un mòdul prefabricat per ubicar-hi les sales d’espera i els llocs d’atenció als clients i venda de bitllets, així com els lavabos i altres serveis per als usuaris.

Malgrat això, des de l’Ajuntament es demana que Adif, propietari de l’estació, acceleri la renovació de la zona. Segons ha assenyalat el regidor del districte de Sants-Monjuïc, Jordi Martí “hem fet algunes intervencions de millora de paviment i espais circumdants, però evidentment som conscients que fins que Adif, que és el propietari de l’estació de Sants no entomi el projecte d’ampliació i millora de l’estació, no podem fer una intervenció integral”.

Entre altres actuacions, es reordenarà l’espai destinat a l’estacionament dels autobusos, renovant-lo i eliminant tres dels punts d’estacionament d’entre la desena que hi ha actualment a les andanes, per fer espai per a les noves instal·lacions. També se substituirà la il·luminació del recinte i s’hi instal·laran bancs i papereres a la zona exterior d’andanes.

L’estació, situada al carrer de Viriat, en el tram entre els carrers dels Comtes de Bell-lloc i d’Enric Bargés, ofereix serveis de transport regular de viatgers per carretera de llarg i molt llarg recorregut. Des fa anys es trobava molt deteriorada i no s’hi feien millores perquè l’equipament està pendent de ser soterrat amb la remodelació global de l’estació de Sants.