La jornada reivindicativa dels estudiants de la UPC ha començat amb una classe de matemàtiques al carrer. A dos quarts de 12, uns 500 estudiants i personal de la UPC han iniciat una manifestació per l'avinguda Diagonal fins a la plaça de Sant Jaume. Reclamen que els ajustos de pressupost NO impliquin fer fora treballadors. Ahir el Consell de Govern va aturar l'acomiadament de 82 persones. Dilluns, el Consell Social haurà de ratificar-ho. MARIA RODRÍGUEZ, Personal d'Administració i Serveis de la UPC "Ens falta el consell social que és dilluns i continuarem lliutant perquè no pot ser que ens facin fora d'aquesta manera quan no és el retall que han de fer, han de retallar d'altres llocs i no de personal." Els estudiants es queixen de la manca de transparència i suport per part de la universitat. ANA VALDIVIA, estudiant de Matemàtiques de la UPC "El rector, en comptes de posar-se ferm i fer que aquestes retallades no ens afectin, ha deixat via lliure a que retallin." La vaga de quatre dies iniciada avui s'anirà consensuant a mesura que passin els dies. JORDI ROCA, estudiant i membre del Consell de Govern de la UPC 14:40 "Avui fem una demostració de força i demà continua la vaga, i demà a la nit valorarem si la mantenim per dilluns i dimarts." Al rectorat de la UB, una trentena de treballadors de Personal d'Administració i Serveis secunden una tancada de 48 hores. Ells també temen que se'ls acomiadi. DOMINGO BERBEL, Comitè d'Empresa del PAS de la UB "Corren rumors de que poden haver acomiadaments, a la UB no s'han confirmat, però en funció de com quedin els pressupostos de la Generalitat podríem tenir problemes."

Estudiants, personal docent i investigador (PDI) i personal d’administració i serveis (PAS) de la UPC estan cridats a secundar la vaga convocada en contra dels acomiadaments d’interins i professors associats, així com de la retallada del 10% de pressupost al centre per a aquest any. Tot i que el Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya va aturar dimecres l’acomiadament de 90 interins i 250 professors associats, aquesta decisió encara és provisional i haurà de ser ratificada dilluns pel Consell Social de la universitat. Precisament pel fet que la decisió no sigui ferma, estudiants i personal de la UPC han decidit mantenir la vaga prevista per avui.

L’aturada universitària s’ha fet visible aquest matí amb classes al carrer i una manifestació que ha sortit a les 11 h de Palau Reial i han tallat la Diagonal en ambdós sentits de la marxa, amb la intenció d’arribar a la plaça de Sant Jaume, a les portes de la Generalitat. La protesta d’aquest dijous, en la qual han participat unes 500 persones, ve precedida per mostres de queixa, tant al rectorat de la universitat com amb una crema de pneumàtics que es va produir a primera hora del matí.

Suspès el Consell de Govern de la UAB

Un centenar d’estudiants han bloquejat aquest dijous les entrades al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i hi han impedit l’accés als membres del Consell de Govern, que finalment ha hagut de ser suspès. Es repeteix així una acció com la que la setmana passada van portar a terme un grup d’alumnes de la Universitat de Barcelona, que van impedir que se celebrés la reunió en què s’havien d’aprovar els pressupostos per a aquest any, que també inclouen retallades.

A la UAB els alumnes mantenen les protestes en espera que la institució es faci enrere en la intenció de retallar el pressupost i demanen un alleujament de les taxes universitàries, una millora de les condicions laborals per al personal docent i investigador i també per al d’administració. El rectorat de la UAB està ocupat per un grup d’estudiants des de la setmana passada.