El menjador està a punt a la seu de la Comunitat Israelita de Barcelona per acollir el "séder", el sopar amb què els jueus comencen la celebració de la Pasqua. Tot és especial en aquest menú: carn de be, herbes amargues que recorden l'esclavitud i boles de jaroset, una pasta de pomes, nous i vi que simbolitza el ciment amb què els jueus van edificar el seu país. Però la base de tot és la "matzà", el pa sense llevat que els jueus menjaran durant tota la setmana de Pasqua. BAR JEN, rabí major de Catalunya "El pueblo hebreo cuando salió de Egipto no tenía un planning. Vino Moisés una noche y dijo 'ahora salimos'. Y no tuvo la posibilidad de preparar más que agua y harina, no había tiempo para la fermentación." Per Pasqua no pot quedar res amb llevat en una casa jueva. Per això el rabí crema simbòlicament tot el pa que hi quedava. Els jueus també s'han preparat per a la Pasqua netejant a fons casa seva fins a deixar-la com nova, com si fos la terra promesa que buscaven durant l'èxode. L'objectiu de la Pasqua és que no s'oblidi mai aquell passatge de la seva història. BAR JEN, rabí major de Catalunya "Cada padre tiene que explicar a sus hijos, a sus nietos, a su mujer... a cada uno, es una obligación para el hombre prepararse para dar la respuesta." La Pasqua jueva és a la primavera. No sempre coincideix amb la Setmana Santa cristiana, però el cert és que en l'últim sopar de Jesucrist amb els apòstols es va menjar "matzà". Eren jueus i ja celebraven aquesta Pasqua.