JOSEP HUGUET, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa "Avui posem una peça que serà omplerta en els propers anys quan això estigui acabat per institucions emblemàtiques com la UPC i per centres de recerca vinculats, bàsicament, en el camp de l'energia".

Es preveu que més de 5.000 estudiants i un miler d’investigadors de la UPC i la UB s’instal·lin al campus universitari a partir del 2015. La Politècnica hi traslladarà els estudis de grau i postgrau de l’Escola Industrial
del carrer d’Urgell i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, actualment ubicada a la zona universitària de la Diagonal. El subsòl dels edificis corresponents a la UPC serà comú i tindrà dues plantes, on hi haurà una gran biblioteca i un aparcament amb unes 800 places.

A la vora del campus de la UPC, hi haurà l’Spiralling Tower dissenyada per l’arquitecta d’origen iraquià Zaha Hadid, amb les instal·lacions del Consorci Interuniversitari del Besòs, impulsor urbanístic de la zona, i de la Fundació b_TEC, que lidera l’organització i la gestió del campus.