BTV mostra el Mobile World Congress a través de mòbils i també en anglès

Barcelona Televisió torna a apostar per les tecnologies mòbils per fer una cobertura especial del Mobile World Congress. Enguany, a més de produir cada dia un informatiu només amb mòbils, també se'n fa un altre en anglès, amb connexions des dels recintes firals de Gran Via (MWC) i de Montjuïc (4YFN). Tot plegat es pot veure en una webapp específica i comentar amb l'etiqueta #BTVmobile.

BTV vol informar del que passa al Mobile World Congress i el saló paral·lel Four Years from Now, així com de tot el que s'esdevé aquests dies a la ciutat al voltant d'aquest esdeveniment. Però també vol posar a prova les tecnologies mòbils per arribar més enllà que amb els sistemes convencionals de producció audiovisual. L'any passat es va connectar per primer cop en directe amb un dron i ens vam colar en conferències en què no podien entrar les càmeres però els mòbils sí. Enguany se superaran nous reptes com aquests i, a més, el #BTVmobile disposa d'una edició en anglès, amb què es vol arribar a un públic global a través del web. "Teníem ganes de fer algun contingut en anglès, perquè, més enllà de la nostra missió de proximitat, entenem que aquesta ciutat té una vocació també global, i aquesta era l'ocasió perfecta", explica el director de BTV, Sergi Vicente, que presentarà aquest programa d'una hora diària en anglès (en directe a les 15 h) durant els quatre dies del congrés. Per TDT, cada dia a les 19 h s'emetrà un resum del millor que hagi donat l'edició en anglès de #BTVmobile.

Abans de tot això, cada dia a les 14.25 h, BTV oferirà en directe per TDT i també a la webapp un espai de 20 minuts fet exclusivament amb mòbils des del plató del 4YFN, en connexió i amb reportatges gravats també al recinte firal del Mobile World Congress a l'Hospitalet. Aquest serà més similar al #BTVmobile que es va endegar l'any passat, però part de l'equip és nou i els reptes que es plantegen també. "L'any passat era un experiment, no sabíem si funcionaria o no; va funcionar, per tant, aquest any tenim més seguretat; l'objectiu és consolidar-ho i portar una mica més al límit els telèfons mòbils", explica la presentadora del #BTVmobile d'enguany, Eva Arderius.

A banda dels espais fets amb mòbils, les edicions informatives diàries de 'BTV notícies' també informaran de l'esdeveniment i de l'impacte que té a la ciutat. I l'espai 'BTV directe', presentat per Emma Quadrada, es farà cada dia a les 13 h des del Mobile World Congress i a les 18.30 h des del Four Years from Now (excepte dijous). Aquest darrer dia s'emetrà el programa #Selfiematon, també amb continguts especials sobre el MWC. Entre d'altres, els millors "selfiematons" que es gravin durant el 4YFN: els emprenedors que passin per aquest saló podran vendre la seva idea de negoci en 30 segons davant la càmera.

La cobertura especial de BTV del Mobile World Congress també es podrà consultar en tot moment al mòbil o tauleta tàctil, mitjançant una webapp especialment dissenyada per a aquesta mena de dispositius. Enguany la webapp està disponible tant en català com en anglès, amb tots els vídeos produïts en aquest idioma. Aquesta webapp també recull els tuits del compte @BTVMobile, a través del qual tot l'equip anirà informant des del Mobile World Congress, el saló per a emprenedors 4YFN i la resta de la capital mòbil que és Barcelona.