Un nou festival gastronòmic aposta per impulsar el “brunch” durant els caps de setmana

El nou festival Barcelona Brunch Weekend començarà el 25 d'abril i s'allargarà tots els caps de setmana de primavera i estiu en 10 restaurants, que acompanyaran la cita amb cava i música en viu. Els menús que s'oferiran inclouen cuina mediterrània però també japonesa, vieires, hamburgueses o cuina ecològica. El "brunch" o esmorzar-dinar està molt estès entre els països anglosaxons i els restaurants que participen en la iniciativa oferiran les propostes gastronòmiques entre les 12 i les 17 h.

Els locals oferiran, en exclusiva i a preus reduïts, sofisticats àpats acompanyats amb cava. L'objectiu és recuperar la tradició de l’autèntic "brunch" i promoure el coneixement d’aquesta tendència gastronòmica que es va consolidar al barri novaiorquès de Harlem.

La idea és fusionar en un mateix plat el concepte "brunch" amb dieta mediterrània. Entre aquests plats que oferiran els diferents restaurants destaquen els ous Benedictine –el plat estrella de qualsevol "brunch"-, les ostres de Normandia, el tàrtar de tonyina, l’entrepà de llamàntol, el rossejat de fideus amb calamars, l’uramaki de salmó noruec, el niguiri de bou amb ou de guatlla i perfum de trufa blanca o l’assortiment de navalles, musclos, cloïsses i escopinyes, entre altres propostes.

En la primera edició d'aquest festival gastronòmic hi participaran els restaurants Bananas, Fishop, Ten's, Carmelitas, Duquesa de Carmona, Umo, Can Xurrades, Bartreze, Chez Coco i Labarra. El festival ofereix també una programació de concerts de jazz, soul i swing i sessions de DJ a les terrasses dels restaurants.