Brigades de neteja i arxivers recullen les mostres de condol de la Rambla

A partir d’ara, quedarà un únic punt on deixar les ofrenes al capdamunt del passeig

Aquest dilluns a la nit ha començat la retirada de les ofrenes que, espontàniament, centenars de ciutadans han portat a la Rambla en record de les víctimes dels atemptats del 17 d'agost. La recollida ha començat al pla de la Boqueria, on des de fa dies el mosaic de Miró està totalment cobert per espelmes, flors, textos i, fins i tot, ninos de peluix. Mentre no s'instal·li el memorial permanent, es mantindrà el punt d'ofrenes de l'inici de la Rambla.

Aquest dilluns a la nit ha començat la retirada de les ofrenes que han proliferat aquests dies a la Rambla, en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'operació ha començat al pla de la Boqueria, el punt on va quedar aturada la furgoneta que va perpetrar l'atac i que s'ha convertit en l'epicentre de les mostres de condol. Hi han treballat conjuntament les brigades municipals i tècnics especialitzats en arxivística, documentació i patrimoni del MUHBA i de l'Arxiu Municipal.

A quarts de 10 de la nit, l'equip encarregat de recollir les ofrenes, ha rebut les darreres instruccions "in situ", a sobre del mosaic de Joan Miró. Tots ells portaven armilles amb el lema "No tinc por" i just abans de començar, s'ha fet un aplaudiment.

Les ofrenes s'han recollit i han identificat alhora l'espai on es trobaven. Tot el material s'ha recollit en capses, diferenciant els textos dels altres objectes, per portar-lo a l'Arxiu Municipal i el Museu d'Història de Barcelona.

Les flors també es recullen a banda i es destinaran al compostatge. De les espelmes, se'n reciclarà la cera per fer-ne de noves o fer composicions commemoratives en record de les víctimes dels atemptats.

Tal com ha explicat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, es delimitarà un espai a l'inici de la Rambla perquè els ciutadans puguin seguir mostrant el seu condol per les víctimes del 17-A.