60 botigues participen en el segon concurs d’aparadors a nou barris de la ciutat

Una seixantena de comerços participen en la segona edició del concurs d'aparadors que organitza l'Ajuntament. Enguany la iniciativa s'ha fet a nou barris de la ciutat dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Segons la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, el concurs pretén posar en valor la tasca per millorar la convivència i la seguretat als barris que fan les botigues. Els premis, valorats en 1.000 euros, consten d'un assessorament comercial personalitzat.

El govern municipal vol fer visible la feina dels comerciants dels barris ja que segons la regidora "aporten riquesa i sostenibilitat" i també ajuden a millorar la convivència per convertir-los en carrers més segurs. Seguint la mateixa línia del govern municipal, que vol professionalitzar els petits negocis, el premi consisteix en un assesorament comercial personalitzat que pretén millorar la gestió interna i externa de l'establiment per ajudar que sigui econòmicament sostenible. Se n'atorgarà un a cadascun dels quatre barris participants.

En la segona edició del concurs, hi han participat 11 botigues més que l'any passat i s'ha decidit dur aquesta iniciativa a quatre districtes diferents de la ciutat. Al de Nou Barris, hi participen botigues dels barris de les Roquetes, Ciutat Meridiana, Torre Baró i la Trinitat Nova. També s'hi han sumat els de l Trinitat Vella, el Bon Pastor i Baró de Viver, de Sant Andreu. A més, també s'hi ha afegit el barri de Besòs-Maresme a Sant Martí i el de la Marina de Sants-Montjuïc.

Tots els comerços ja han enviat la seva fotografia de l'aparador i a finals de gener, el jurat escollirà quin és el millor de cada barri. En valorarà la sostenibilitat de la decoració, el disseny, l'originalitat, l'estètica i l'atractiu. L'Ajuntament creu que la decoració dels aparadors també és una manera de promocionar el consum de proximitat i la fidelització dels clients.