Els Bocs de Can Rosés presentaran l’Aegis a la Festa Major de les Corts

Els Bocs de Can Rosés han celebrat l'aniversari portant una figura de foc al barri. És l'Aegis i l'estan acabant de construir. Per aconseguir que sigui una realitat han demanat suport al barri a través d'una campanya de micromecenatge.

L'Aegis és un boc monstruós inspirat en la mitologia grega i serà la primera figura de foc dels Bocs de Can Rosés. L'han creat coincidint amb el 20è aniversari de la colla i el volen presentar per la Festa Major de les Corts. En Pol Ribalta, membre de la colla, explica que en un primer moment volien que fos una bèstia de foc, però ja van veure que seria un projecte massa car i que difícilment podrien  aconseguir.

Per això van optar per fer un capgròs, tot i que finalment l'Aegis serà gairebé un gegantó. La figura, que cobrirà tot el bust, està feta amb uns 80 quilos de fang i està coberta de fibra de vidre amb resina de polièster, per fer-la resistent i que no sigui gaire pesada.

Per fer l'Aegis han comptat amb la col·laboració de l'artista Dani Raya, que juntament amb la colla han definit quin aspecte tindrà finalment. La figura que estan creant té quatre banyes que serviran per tenir quatre punts de foc i a la boca també hi haurà un altre punt de foc.

Perquè l'Aegis pugui acabar de fer-se una realitat, els Bocs de Can Rosés han demanat ajuda al barri. Per això han engegat una campanya de micromecenatge per valor de 1.000 euros, la meitat del que han calculat que els costarà la construir-lo. La resta de diners els ha aportat la colla.

L'Aegis es presentarà el 9 d'octubre, durant el correfoc de fi de la Festa Major de les Corts que fan cada any els Bocs de Can Rosés.