La blogger Neus Prats fotografia racons curiosos de Barcelona

El blog 'La meva Barcelona' és un recull cada cop més complet d'indrets de Barcelona que val la pena conèixer i, si es pot, visitar. L'autora és Neus Prats, una infermera a qui li agrada molt la fotografia i perdre's pels carrers d'aquesta ciutat per descobrir-ne la història i compartir-la amb els seus seguidors i amb altres bloggers.

"Sóc infermera i treballo de nit, però quan no treballo em vesteixo, m'arreglo i surto a passejar fins que no puc més". Així explica la Neus la seva afició per "barcelonejar", que l'ha duta a descobrir centenars de racons d'aquesta ciutat i compartir-los mitjançant el seu blog 'La meva Barcelona'. En el seu cas, la passió per aquesta ciutat va unida a l'afició per la fotografia: amb la seva càmera digital, cerca la millor imatge de cada indret, de cada detall que hi descobreix per mostrar-los als seguidors del seu blog. "El vaig crear per llegir-lo jo i per aprendre, perquè a mesura que escric, investigo, llegeixo i faig fotos aprenc. Però si algú ho volia veure, doncs molt bé. I si algú em diu alguna cosa de les fotos, doncs perfecte: m'agrada que ho facin."

Fins a l'any passat, que va obrir aquest blog, Prats en mantenia un altre dedicat al "patchwork", una altra de les seves aficions, que ara per ara té aparcada perquè li resulta massa sedentària. Ara prefereix sortir a passejar per la ciutat i conèixer-ne tots els racons. És un interès que li ve de lluny, des que va arribar a Barcelona a estudiar des del seu Priorat natal i volia fer-se amb el seu nou "poble". Després s'ha adonat que molts barcelonins tampoc no coneixen tant la seva ciutat.

Escriure el blog 'La meva Barcelona' també li ha servit per conèixer altres persones que sí que són grans coneixedors de Barcelona: els bloguers de la Barcelonasfera. El blog de la Neus Prats forma part d'aquest directori creat per Dani Cortijo, de 'Les altres Barcelones', i rep moltes aportacions d'aquests altres blocaires en forma de comentaris. La Neus també segueix tots aquests altres blogs i participa en iniciatives com la dels Caçadors d'Hermes, que han muntat ja un parell de sortides per anar a buscar representacions d'aquest déu per tota la ciutat. La mateix Neus n'ha "caçat" bastants, tant d'Hermes com de sant jordis, una altra de les peces més buscades per aquesta blocaire a la cerca dels infinits detalls que s'amaguen en qualsevol carrer d'aquesta ciutat.