Benítez vol que arribi el judici pel cas Maristes i “pagar” pel que va fer

L’exprofessor acusat d’abusos a menors assegura que la direcció de l’orde coneixia “la seva debilitat”

Un any després de l'inici del cas Maristes, l'exprofessor d'educació física acusat de pederàstia, Joaquim Benítez, segueix en llibertat amb càrrecs. L'home, però, ha assegurat que desitja que arribi el judici "i pagar per restituir el mal que he fet". En una entrevista a 'El Periódico' ha dit que si no fos pel seu germà, ja hauria demanat anar a presó. Benítez serà jutjat pels danys afligits a quatre víctimes, tot i que en total es van presentar una vintena de denúncies, la majoria de les quals van prescriure perquè eren massa antigues.

Ara, l'acusat reconeix els fets i assegura que la comunitat dels Maristes sabia de "la seva debilitat", però no el van acomiadar.  Benítez explica que als anys 90 una família el va acusar davant de la direcció de l'escola d'abusar del seu fill i que, en conseqüència, va estar sense cobrar durant tres o quatre mesos. Tot i que no ha revelat noms, l'exprofessor del Col·legi Maristes Sants-les Corts assegura que es va reunir amb els directors de l'escola i de la comunitat Maristes que hi havia en aquell moment per abordar el problema, però no el van expulsar.

Malgrat que Joaquim Benítez és l'únic professor que serà jutjat, l'escàndol va esquitxar uns altres 10 docents de diferents centres maristes. En aquests casos, però, les demandes no van tirar endavant perquè els suposats abusos corresponien a les dècades dels 70, 80, 90 i 2000 i ja havien prescrit.