BComú destinarà els 216.000 euros sobrants dels sous al fons social i solidari

Barcelona en Comú ha aprovat aquest dissabte el funcionament del fons social i solidari, que en la primera convocatòria disposarà dels 216.000 euros excedents dels sous dels càrrecs electes del partit corresponents a 2015 i 2016. Es tracta de la diferència monetària entre el salari que cobren de l'Ajuntament i el que marca el codi ètic de BComú, 2.200 euros. El destí dels diners es decidirà al febrer de 2017 per mitjà d'una convocatòria oberta a totes les entitats i col·lectius de la ciutat.

L'objectiu del Fons Social i Solidari de BComú és que els diners que no es van poder rebaixar del sou, per la negativa de part dels grups de l'oposició, reverteixin igualment en la ciutat. Així ho estableix el Codi d'Ètica Política que la formació va aprovar al febrer. Per aquest motiu, al febrer de 2017, un cop hagin elaborat les bases i barems, obriran una convocatòria a través del seu web.

Totes les entitats, col·lectius i moviments que ho vulguin podran presentar-hi propostes, que s'escolliran per votació entre tots els barcelonins que estiguin apuntats al registre de BComú. En total, se seleccionaran 26 projectes de tres categories diferents: La primera finançarà amb 15.000 euros sis accions dins de la ciutat relacionades amb la ciutat de drets, la sostenibilitat i l'impacte del turisme; en la segona modalitat s'adjudicaran 100.000 euros —5.000 per a cada proposta— en projectes d'àmbit territorial, tenint en compte que el finançament sigui per a dos projectes per a cadascun dels 10 districtes.

Finalment, BComú reservarà 26.000 euros per a donar suport a campanyes i accions puntuals externes, així com aportacions a projectes de mobilització social.

La primera edició d'aquest fons social i solidari disposarà dels diners dels primers dos anys de mandat de BComú, però el grup municipal pretén convertir-ho en una iniciativa que es faci de anualment.

SUSANA SEGOVIA portaveu Barcelona en Comú: "El fet de no haver pogut aconseguir baixar aquests sous que creiem que són els diners de les arques públiques els que s'han de beneficiar d'aquesta baixada de sous de càrrecs electes i alts directius, creiem que tampoc han de quedar-se a l'organització sinó que han de revertir a la ciutadania". "Un fons social de 216.000 euros de 2015 i 2016. És important saber que aquest romanent s'ha guardat i és amb aquests diners que convoquem aquesta primera edició del Fons Social i Solidari de BComú que s'implementarà el primer trimestre de 2017. El que es proposa és fer un fons concursable. Es faran unes bases de convocatòria, s'establiran criteris i varemacions per tal que totes les organitzacions, entitats i moviments que vulguin i tinguin una proposta que sigui en la línia de treballar per una ciutat de drets, per una ciutat del bé comú, es puguin presentar i puguin optar a aquest finançament".