‘#BCN’: la Postveritat

El concepte es basa en la difusió d’una informació sobre uns fets que donen importància a les emocions per sobre de l’objectivitat

La postveritat ha entrat de ple en els mitjans de comunicació, on apareixen informacions sense contrastar suposadament objectives amb l'única finalitat de presentar la realitat segons convingui a l'emissor. Intentem analitzar aquest neologisme amb dos experts en la matèria.

El nostre debat d'avui gira al voltant del concepte de postveritat, molt present en l'actualitat política. Per analitzar-ho comptem amb en Francesc Burguet, periodista i professor de la URL i la UAB, i en Gabriel Colomé, professor de ciència política  a la UAB.

També tenim les trucades de Miquel Seguró, professor de filosofia de la UOC; Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes; Josep Vilaplana, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, i una estudiant de llengua i literatura espanyoles de la UAB, companya d'una de les protagonistes d'un controvertit reportatge del programa 'Espejo público', d'Antena 3.