‘#BCN’: la campanya de la censura

Francesc Burguet afirma que és sarcàstic que un òrgan que se suposa que ha de mantenir la imparcialitat estigui constituït des de la més absoluta parcialitat

Exmembres de la Junta Electoral diuen que és cert que poden sobtar algunes decisions que han pres aquests organismes, com les denominacions dels consellers, i subratllen que la llibertat ha de ser la regla i la prohibició ha de ser l'excepció.

Al nostre espai de conversa parlem sobre la censura i les prohibicions de l'estat espanyol. La Junta Electoral Central ha prohibit les pancartes en suport als presos polítics a les façanes dels ajuntaments i també ha fet retirar-ne els llaços grocs. Tampoc no es poden il·luminar les fonts públiques amb tonalitats grogues.

Debatem sobre com es prenen les decisions de la Junta Electoral i si la campanya electoral del 21-D té altres precedents per les grans alteracions en llibertat que està patint. També valorem la decisió del jutge Llarena de mantenir a presó Junqueras, Forn i els Jordis.

Hem convidat Joan Manuel Trayter, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Girona i exmembre de la Junta Electoral Central; Eduard Sagarra, professor de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona i president de l'Associació de Nacions Unides per a Espanya; Francesc Burguet, professor de periodisme de la Ramon Llull; Jose Manuel Bermudo, professor de filosofia política, ètica i moral de la Universitat de Barcelona i Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes.