Una acció concert de Mestres Quadreny i Joan Brossa obrirà la nova edició de Barribrossa

L'univers del poeta Joan Brossa entrarà per la porta gran al Museu Picasso, La Seca i tres espais més de Ciutat Vella amb motiu de l'onzena edició del festival Barribrossa, que se celebrarà del 19 al 24 de maig. L'espectacle inaugural serà una acció concert composta per Mestres Quadreny amb lletra de Brossa.

La Seca Espai Brossa organitza un any més la trobada multidisciplinària Barribrossa, que ha programat espectacles de nova dramatúrgia sobre la poètica dels autòmates, els pierrots picassians o la commedia dell'arte. L'espectacle inaugural serà 'Mestres Quadreny - A quatre mans', una acció concert dirigida per Xavier Gimènez Casas, amb música en directe i una barreja de textos autobiogràfics inèdits de Mestres Quadreny i d'altres d'escrits conjuntament amb Joan Brossa. També s'inclouen altres activitats com la performance 'El espíritu de las aguas', l'espectacle itinerant 'Picasso i el circ', o l'obra'La mascarada: commedia dell'arte'.

La trobada no se centrarà unicament a La Seca sinó que també hi haurà activitats al Museu Picasso, el MACBA, el CCCB i l'Espai Ku. Hi haurà espectacles gratuïts, a cinc euros i també amb el sistema de taquilla inversa, en els quals l'espectador pagarà el preu que consideri convenient a la sortida.

Segons el director artístic de La Seca, Hermann Bonnín, es volen posar en relleu "totes aquelles coses que estan com marginades o oblidades. I una enteníem que era justament parlar del significat des de la mirada d'avui que han tingut les avantguardes del segle XX amb la seva relació amb la cultura popular".

El barceloní Joan Brossa (1919-1998) va ser un dels poetes catalans avantguardistes més importants de la segona meitat del segle XX i un dels fundadors del grup artístic avantguardista Dau al Set.