Un barceloní, acusat de matar els seus dos fills bessons a Sud-àfrica

Mario César Deus Yela és el cònsol honorari actual de Macedònia a Barcelona i havia exercit de dentista a la ciutat

Un veí de Barcelona i cònsol honorari actual de Macedònia a la ciutat, Mario César Deus Yela, està acusat de matar dos dels seus fills —bessons de tres anys— durant les vacances de Setmana Santa a Sud-àfrica, on vivien amb la seva mare juntament amb un tercer fill de set anys. Segons diversos mitjans sud-africans, l'inculpat va viatjar fins al país per veure els fills i es va allotjar a un apartament de Hout Bay, proper a Ciutat del Cap.

Segons el diari digital sud-africà 'The Star', Mario César Deus Yela, de 48 anys, s'havia divorciat de la seva dona, Julia Engelhorn, l'any 2015, i va anar fins a Sud-àfrica per fer ús del règim de visites pactat. L'home, segons apunta el diari, va quedar el 6 d'abril amb l'exparella amb l'excusa de dinar conjuntament, quan li va explicar que havia matat els seus dos fills bessons. Tot seguit, segons les mateixes fonts, va voler matar la dona amb un ganivet però no ho va aconseguir.

Mario César Deus Yela es troba ingressat en un l'hospital, ja que s'està recuperant de ferides a l'abdomen després de ser detingut. Es creu que podria haver-se intentat suïcidar. El cas s'està investigant i està sota secret de sumari. Actualment, el barceloní acusat de matar els seus dos fills petits té diversos negocis i també és cònsol honorari de Macedònia a Barcelona. Fa anys també havia exercit com a dentista en una clínica privada a la ciutat a l'avinguda del Paral·lel, 98.

En aquests moments, el secretari general del consolat de Macedònia a Barcelona només confirma la mort dels dos nens i assegura que la policia del país està investigant el cas. A més, afegeix que Deus "era una persona excepcional" i que "no ens ho acabem de creure".