La Barceloneta torna a dir prou a la massificació turística i reclama accions a Colau

Una cinquantena de veïns han fet una cadena humana a la platja per reivindicar l’espai públic

Un estiu més, la Plataforma en Defensa de la Barceloneta es torna a activar. Aquest dissabte al matí han fet una concentració per reclamar solucions de forma urgent a les administracions. Asseguren que el barri de la Barceloneta està vivint un moment molt complicat a causa de l'expulsió de veïns per la proliferació de pisos turístics, l'especulació immobiliària i la inseguretat i furts que es viu a la zona.

Amb el lema "Cap més estiu com aquest", més d'una cinquantena de veïns s'han manifestat a la platja. Han decidit ocupar aquest espai tan significatiu per al turisme amb pancartes i les  seves pertinences per reivindicar-lo com a propi. Les samarretes grogues amb el lema "La Barceloneta no es ven" han conquerit la platja davant la sorpresa dels turistes. Per això, molt dels cartells estan escrits en diferents idiomes, amb la intenció que tothom pogués entendre què reclamen els veïns. A més, els manifestants han fet una cadena humana just davant del mar com a forma de protesta i han demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que "es mulli" i actuï per aturar la degradació de la zona.

La manifestació ha creat una imatge curiosa, veïns protestant rodejats de turistes prenent el sol i, fins i tot, algun borratxo dormint la ressaca. Una imatge incívica que els veïns han posat com a exemple de les situacions amb les quals han de conviure cada dia. Denuncien els crits, les baralles i les actituds desafiadores d'alguns turistes que, asseguren, traspassen tots els límits. 

La Plataforma ha aprofitat aquesta manifestació per reivindicar que les seves lluites venen de lluny. Ja fa tres anys el barri es va alçar en peu de guerra contra la massificació turística, i el seu esperit encara segueix present. Fa dies que les associacions veïnals afirmen que la situació s'ha agreujat durant aquests tres anys i reclamen solucions de forma urgent.

La manifestació ha rebut el suport d'altres associacions de veïns que lluiten contra la massificació dels seus barris, com ara els de la Vila Olímpica o Sant Antoni.