“Barcelona vertical” utilitza processos fotogràfics del segle passat per captar la Barcelona actual

"Barcelona vertical" és la nova exposició que es pot visitar aquests dies a la galeria Anaglifos. Presenta el treball del fotògraf Soren Berenguer, un català d'origen belga que retrata la ciutat de dalt a baix, fugint dels paisatges horitzontals. Les càmares analògiques i les pel·lícules en blanc i negre revelades manualment són les tècniques que ha utilitzat l'artista.

La galeria Anaglifos presenta "Barcelona vertical", instantànies de llocs clàssics de la ciutat des d'una panoràmica vertical, fetes per Soren Berenguer.

Berenguer ha tardat cinc anys a recollir les 50 imatges que componen l’exposició, la principal atracció de la qual és que les imatges s’han fet mitjançant tècniques del segle passat per captar la visió de la Barcelona més actual. Bàsicament, ha utilitzat processos analògics, amb càmeres panoràmiques i pel·lícula en blanc i negre revelades manualment. El fotograf apunta que el format vertical li ha permés donar una visió més dinàmica i inestable de la ciutat.

Berenguer creu que “la ciutat no té horitzons. Els ha perdut. Potser quan es van construir les muralles. L’horitzó pertany al paisatge, però Barcelona ho vol tot: el cel, la terra, el mar i la muntanya”.