Barcelona s’alia amb Shenzhen per potenciar les relacions comercials via marítima

Les dues ciutats mantenen reunions per firmar un acord que converteixi la capital catalana en un “hub” per importar i exportar productes a la Xina

Una delegació de Shenzhen (la Xina) s'ha reunit per segona vegada amb el Port de Barcelona amb l'objectiu de formalitzar, properament, un acord estratègic per potenciar el tràfic de mercaderies de Barcelona cap a la zona franca del port del municipi cantonès. La Federació Industrial de Shenzhen, que ha impulsat l'acord, pretén que un segon objectiu sigui potenciar el flux de creueristes xinesos que fan escala a la ciutat.

L'acord, que es continuarà treballant fins al proper mes d'octubre, ha estat motivat per la delegació europea de la Federació Industrial de Shenzhen, amb seu a Barcelona. Una de les missions d'aquesta entitat és dinamitzar l'economia xinesa i, per això, expedeix també un segell de qualitat que homologa les credencials europees de les empreses que vulguin exportar a la Xina. Segons Pamela Zhang, delegada de la federació a la ciutat, així s'agilitzen les relacions comercials.

Enguany, multinacionals com Inditex o Grup Barceló ja han acudit a l'entitat per obtenir facilitats com aquesta i impulsar el seu creixement al país asiàtic. També altres empreses com Caves Llopart, Marina d'Or o Procreatec. El proper 21 d'abril s'inaugurarà a Shenzhen el Pavelló Espanya, un espai perquè les empreses espanyoles promoguin els seus productes i guanyin presència al territori.

Shenzhen i Barcelona, en contacte des de fa mesos

El port de Shenzhen és considerat el tercer del món en tràfic de contenidors. De fet, el Port de Barcelona disposa actualment de cinc serveis marítims de contenidors amb l'enclavament cantonès i un tràfic de més de 72.000 TEU el 2016. Les relacions entre ambdues ciutats ja es van fer paleses el mes d'octubre passat, quan van firmar una declaració per promoure conjuntament ports intel·ligents i sostenibles a través de les noves tecnologies.