Barcelona ja té els dos quadres de Goya i El Greco de Muñoz Ramonet

El litigi judicial entre l’Ajuntament i els hereus de Muñoz Ramonet, que en retenen el llegat, continuarà fins que cedeixin tot l’art al consistori

Els hereus de l'empresari tèxtil Julio Muñoz Ramonet han cedit a la pressió judicial i han donat dos quadres de Goya i El Greco al MNAC. El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha celebrat la cessió i l'ha qualificada de "victòria moral i històrica". Els tècnics del museu estan fent les comprovacions necessàries abans de penjar-los a una sala d'exposicions, fet que Collboni espera que es pugui fer "les properes setmanes".

Aquest dijous al matí, l'advocat dels hereus de Muñoz Ramonet ha entregat les dues obres (a les quals es va atribuir un valor de set milions d'euros l'any 2000) al MNAC. Un cop els tècnics n'avalin l'autenticitat i en certifiquin el bon estat, s'exposaran al públic al mateix MNAC, ja que fins que no hi hagi una sentència judicial ferma s'han de mantenir dins del museu com a "dipòsit provisional". El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, no ha descartat que de cara al futur puguin retornar a la casa de Muñoz Ramonet, al carrer de Muntaner.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha dit que la cessió dels dos quadres suposen "un punt d'inflexió" en la posició dels familiars de l'empresari tèxtil, que s'han negat diverses vegades a donar l'obra a l'Administració. Més enllà de les obres de Goya i El Greco, Collboni ha explicat que "el litigi continuarà" fins que no es restauri la resta de la col·lecció d'art que tenia Muñoz Ramonet.