Barcelona i Madrid creen un espai de treball comú per buscar solucions a la gentrificació

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, i el seu homòleg a l'Ajuntament de Madrid, José Manuel Calvo, han mantingut la primera reunió de la taula de treball que buscarà respostes a problemes urbanístics compartits per les dues ciutats. Un dels primers objectius que s'ha plantejat és pressionar l'Estat perquè faci una regulació dels preus de lloguer per evitar l'expulsió dels veïns a causa del turisme.

A la taula de treball —que es reunirà un cop cada tres mesos— Barcelona i Madrid compartiran experiències sobre processos urbanístics comuns a les dues ciutats. Després de la primera trobada, la tinenta d'alcalde Janet Sanz i el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de Madrid, José Manuel Calvo, han apuntat que l'objectiu principal serà "treballar per garantir el dret a l'habitatge dels veïns" i frenar els processos de gentrificació causats pel turisme.

Per això, Sanz ha dit que aniran "de la mà al govern de l'Estat" per exigir una regulació dels preus de lloguer. Tot i que inicialment només faran front comú Barcelona i Madrid, Sanz ha fet una crida perquè s'hi uneixin altres ciutats. Per la seva banda, Calvo ha admès que la siutació de Madrid pel que fa a la pressió turística "encara està en un estadi molt anterior al de Barcelona", però ha afirmat que "no volem mirar cap a un altre costat". En les properes taules també es treballarà per "repensar" grans projectes heretats de mandats anteriors i per la "inversió en mobilitat alternativa al cotxe".