Barcelona ha viscut el quart mes de març més càlid des del 1914

La temperatura mitjana ha estat 2,6 ºC per sobre de la normalitat

Durant aquest mes de març la precipitació a la capital catalana ha estat gairebé el triple de la que tocaria a causa del fort aiguat de la nit del dia 24 al 25, que va ser rècord pel que fa a litres acumulats en 24 hores de la sèrie de l'Observatori Fabra.

Un altre mes especialment càlid

El gener va trencar la ratxa iniciada el setembre del 2015, a partir de la qual cada mes havia estat més càlid del normal. Podríem dir que va ser flor d'un dia, ja que el febrer es va tornar  a estar clarament per damunt de la mitjana, concretament 2,4 ºC. El mes de març va seguir la mateixa dinàmica i va tornar a ser atípicament temperat, amb una temperatura mitjana  2,6 ºC per sobre el que tocaria. Les dades històriques de l'Observatori Fabra el col·loquen com el quart més càlid des que es va iniciar la sèrie, l'any 1914.

Molta més pluja de l'habitual

L'aiguat del dia 24 de març, el més important i que va acumular més litres en 24 hores de tota la sèrie en un març, va contribuir a fer que hagi estat especialment plujós, amb un registre total de 135 litres per metre quadrat, el 292 % del que seria habitual. L'elevada pluviositat l'ha situat com el cinquè més plujós de la sèrie de l'Observatori Fabra.

Com serà l'abril?

De moment s'ha iniciat amb ruixats,  cosa habitual durant el quart mes de l'any a Catalunya. Els mapes a curt i mitjà termini, però, anuncien uns dies de temps estable, tan sols amb un petit canvi de temps en perspectiva, que podria repartir algun xàfec curt dimecres. Més enllà, els mapes estacionals de l'agència nord-americana NOAA apunten que l'abril podria finalitzar amb temperatures a l'entorn de la normalitat o superiors a la mitjana  i amb pluja normal.