Llogar un pis a Barcelona costa 801 euros al mes de mitjana

La capital catalana encapçala l’increment del preu del lloguer a Catalunya amb una pujada del 9 %, segons dades publicades per l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat

L'Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya és fruit de l’anàlisi dels 142.714 contractes formalitzats a Catalunya l’any 2016 registrats a l'Incasòl. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha admès que els preus, especialment a Barcelona, han crescut de manera "important" però lluny dels increments que han publicat darrerament diversos portals d'internet. La Generalitat tindrà enllestit a finals de març l'índex de referència de preus del sector.

El preu del lloguer mitjà d'un habitatge a Catalunya ha augmentat un 6,8 % interanual durant el 2016 i s'ha situat en els 595 euros al mes. Per segon any consecutiu, les rendes s'han incrementat a totes les zones.

Barcelona és la ciutat on més ha pujat, concretament, un 9 %. En nou dels 73 barris de la ciutat costa més de 1.000 euros llogar un pis. Aquestes àrees són la Dreta de l'Eixample, la Vila Olímpica del Poblenou, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, Pedralbes i tots els barris de Sarrià - Sant Gervasi excepte el Putxet i el Farró. Els lloguers són inferiors als 600 euros en un total de 18 barris, la majoria dels quals a Nou Barris.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha confirmat que el govern presentarà a finals de març l'índex de referència dels preus del lloguer. Borràs ha destacat que aquesta guia no servirà per "regular els preus" sinó per donar "informació i transparència al mercat", així com incentivar els propietaris a fixar "lloguers a un preu assequible".