Barcelona en Comú encara no sap a què destinar els diners sobrants dels sous

El regidor de BComú Eloi Badia ha explicat que el fons social i solidari que es van comprometre a crear no estarà enllestit fins al primer trimestre de 2017. A aquest fons anirà a parar la diferència monetària entre el salari que cobren de l'Ajuntament i el que marca el codi ètic de BComú, 2.200 €. Badia ha acusat CiU de portar polítiques de partit a les comissions i ha reclamat "el dret" de preguntar a la resta de grups "com administren les seves finances".

La creació d'un codi ètic que limita el sou dels regidors va ser un dels cavalls de batalla de BComú a les eleccions de 2015. Tot i així, encara ara no s'ha creat el fons social i solidari al qual hauria d'anar a parar la diferència monetària entre el sou que cobren els membres de govern i el topall de 2.200 € que es van marcar.

Preguntat pel Grup Municipal de CiU, Eloi Badia ha explicat que la formació està treballant en aquest fons des de febrer i que la sessió plenària de BComú de novembre aprovarà com serà, quina quantitat tindrà i "com es pot accedir a aquest fons". D'aquesta manera, ha afirmat que "serà d'aplicació a partir del primer trimestre de 2017" i que les aportacions dels membres de govern "no són per a l'organització, sinó que són per a convocatòries amb finalitats socials i solidàries".

Eloi Badia també ha criticat CiU per dur aquesta qüestió a la Comissió de Presidència, ja que no parla de "la política institucional, sinó que és la política de partits". En aquest sentit, Badia ha reclamat que, tot i que "no els interessa", volen tenir també l'opció de preguntar pel funcionament dels altres partits: "Hauríem de tenir el dret de poder adreçar preguntes als altres partits sobre com administren les seves finances", ha sentenciat.