Barcelona en Comú avança en la construcció del partit d’àmbit català

Les bases de Barcelona en Comú han validat aquest dissabte en un ple extraordinari el full de ruta per avançar en el projecte d'àmbit català de la formació. El document acordat inclou aportacions sorgides dels debats que s'han dut a terme durant les últimes setmanes. Tot i així, els membres de BComú pretenen que el procés per crear la nova organització política sigui obert i de "desbordament ciutadà".

Des de Barcelona en Comú han avalat el document Nou espai polític català, el full de ruta per crear el nou ens polític. La intenció és aglutinar altres candidatures municipalistes i forces polítiques per consolidar un espai polític dels comuns. La portaveu del partit, Susanna Segovia, ha afirmat que no volen "reeditar una coalició". A més, la formació també vol debatre sobre el model d'organització més adequat per al funcionament i la governació de l'espai polític.

La formació preveu continuar amb el calendari previst i celebrar una assemblea constituent al març de l'any que ve. El partit també ha anunciat que, en el marc de diàleg sobre la qüestió nacional, el diputat al Congrés Xavier Domènech farà una conferència el proper 3 de novembre titulada "Sobiranistes i processos constituents".