Barcelona, de portes obertes durant 48 hores

Aquest cap de setmana, 138 edificis i monuments de la ciutat s'han obert al públic amb motiu del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona. Unes 49.800 persones han aprofitat les visites guiades que han ofert els més de 1.200 voluntaris. Hem seguit minut a minut l'evolució de les visites als diferents punts de Barcelona, també a través dels vostres missatges a les xarxes socials.

El 48h Open House ha tancat la cinquena edició amb 49.800 visitants, xifra lleugerament superior a la de l'any passat. Els organitzadors s'han mostrat satisfets per resposta del públic que ha estat pacient a les cues de més de dues hores que s'han format als edificis més cèntrics. Tot i així, els organitzadors recorden que durant els dos dies que dura l'Open House hi ha molts espais de gran valor arquitectònic que no estan tan cèntrics i estan lliures de cues durant bona part del temps.

Enguany els monuments més visitats han estat les Torres Venecianes i l'edifici del Rellotge de l'Escola Industrial. Tots dos edificis s'estrenaven a l'Open House i s'ha confirmat que l'any vinent tornaran a obrir portes.
Una de les altres novetats d'aquesta edició han estat els dos itineraris proposats l'organització. Tant l'itinerari de Nou Barris, com el de Santa Coloma de Gramenet, han esgotat totes les places.

[liveblog]