Barcelona celebrarà la Nit dels Museus el dissabte 19 de maig

Barcelona celebrarà aquest dissabte la Nit dels Museus 2012, una jornada en la qual 52 museus de la ciutat i l’àrea metropolitana obriran les portes de manera gratuïta entre les 19 i la 01 hores. Durant aquestes sis hores els museus programen activitats, espectacles i visites guiades.

Els principals museus de Barcelona se sumen un any més a la iniciativa de la Nit dels Museus. Així el Centre de Cultura Contemporània (CCCB),  el CaixaForum, el CosmoCaixa, el Museu Nacional d'Art de Catalunya  (MNAC) i el Museu d'Història de Catalunya, obriran portes aquest dissabte a la nit.

Aquest 2012 s’incorporen sis nous museus: l’Arxiu Històric de la Ciutat, el Museu de la Moto, el Museu del Modernisme Català, l’Europeu d’Art Modern i l’aqüeducte romà a la ciutat de Barcelona, i la Torre Balldovina a Santa Coloma de Gramenet.Precisament una de les novetats és la visita guiada per conèixer l’aqüeducte de Barcelona, amb un recorregut que acaba a la Casa de l’Ardiaca.

La Nit dels Museus s'emmarca en una iniciativa promoguda pel  Consell d'Europa, que aquest any compta amb l’adhesió de 3.000 museus de més de 40 països.