Barcelona, capital mundial del cant coral

Des d’aquest dissabte la ciutat acull l’11è Simposi Mundial de Música Coral

Barcelona acull, per primera vegada, el Simposi Mundial de Música Coral, que sota el lema ‘Els colors de la pau’ inclourà l’actuació dels 24 millors cors del món. Durant la propera setmana el festival reunirà aproximadament 3.000 persones, provinents dels cinc continents.

El Simposi Mundial de Música Coral és un aparador de la música coral més actual i de noves tendències. Hi ha programades 24 actuacions dels millors cors actuals a escala internacional, que han estat escollits en un procés de selecció que va començar el 2015. A la convocatòria s'hi van presentar 147 formacions, de les quals se n'han triat 24 tenint en compte la seva qualitat, nivell i singularitat.

En aquest festival internacional de corals hi haurà una representació molt variada dels diferents estils musicals, des de clàssica i tradicional fins a pop, jazz i música contemporània.  A més, a banda dels concerts, també hi haurà una secció acadèmica en què els directors, compositors i amants del cant coral podran ampliar els seus coneixements amb conferències i classes magistrals.

Els coreans Ansan City Choir, els americans The Rose Ensemble i nou formacions catalanes seran els encarregats d'inaugurar -aquest dissabte al vespre- la setmana de la música coral a la ciutat.

El simposi, organitzat per l'International Federation for Coral Music (IFMC) i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), disposarà de diferents escenaris repartits per tota la ciutat que acolliran concerts de molt alt nivell, des de l'Auditori i el Palau de la Música fins el temple de la Sagrada Família.