Barcelona Activa impulsa les dones directives

Després de 30 anys, l’Escola de Dones Emprenedores s’obre a professionals i predirectives per ajudar-les a arribar a càrrecs de decisió

En la secció dedicada al món laboral d''El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, analitzem com ha canviat l'enfocament de l'Escola de Dones Emprenedores i les dificultats que tenen les dones tenen per poder accedir als càrrecs de responsabilitat de les empreses. Aquest mes de juliol s'obren les inscripcions per participar dels programes adreçats a aquest col·lectiu.

La María José Blanco, responsable de Programes per Emprendre de Barcelona Activa, ha explicat quins són els objectius del nou programa. Bàsicament, es tracta de trencar el sostre de vidre que sovint es troben les dones per ocupar càrrecs de responsabilitat i per formar part dels consells de direcció de les empreses. Des de Barcelona Activa asseguren que és necessari tenir un mentor per ajudar-les en aquest procés. Blanco assenyala que una de les característiques de les dones que emprenen un negoci és que ho fan pensant en "petit". Per això s'ha creat el programa Finanwoman, per ajudar a impulsar els projectes i que agafin dimensió.

Recupera aquí tota la secció dedicada al nou programa de l'Escola de Dones Emprenedores:

Aquesta setmana també hem analitzat algunes de les claus per poder potenciar les competències de cadascú a l'hora de trobar feina. La Sara Jurado, coordinadora d’Accions d’Orientació Professional de Barcelona Activa, explica que és important conèixer com "vendre-les" en cada fase del procés de recerca, com treure'n profit i com desenvolupar-les. També hem tractat com impacten l'era digital i les xarxes socials en aquest àmbit.

Recupera aquí tota la secció: