Al Dole Café es canten nadales cada dia a les 10.15 h

Al Dole Café, un bar de Sarrià amb més de 40 anys d'història, fa sis anys que cada matí per aquestes dates canten nadales amb els clients. Segons el propietari de l'establiment, Leandre Mateu, aquesta tradició s'ha consolidat perquè cada dia hi ha clients que ho demanen.

Tot va començar arran d'una conversa del Leandre Mateu amb uns clients alemanys. "Em van dir: 'Aquí sou sonsos perquè no canteu'. Jo els vaig dir: 'Com que no cantem? Vinga va, és Nadal, cantem una cançó de Nadal'". Des de llavors, cada any per aquestes dates, el Leandre i els clients que volen canten cada matí fins al 24 de desembre, sempre a un quart d'11. És una tradició. Tothom està convidat a participar-hi. "Hi ha dies que som més, hi ha dies que som menys i bé, mira, la coral s'estira i s'arronsa. Però bé, cada dia es canta", comenta en Leandre.

Aquests dies, han tornat a cantar en alemany, la primera estrofa de la nadala 'O Tannenbaum'. Ha estat idea de dues clientes, la Madó Rocamora i la Maria Dolors Cortès. "Aquesta estrofa diu que les fulles de l'arbre són tan fidels que no cauen. I és perquè és temps de Nadal, i és el temps de joia”, explica la Madó. “Fa molt barri i fa molta alegria. És la petita il·lusió diària de venir aquí, al cafè, trobar-te amb la gent i, quan hi ha les cançons, doncs, a més a més, la música", comenta la Maria Dolors. El seu marit, Konrad Podeschva, és austríac: "Ja fa molts anys que visc aquí i ja no estic acostumat a cantar en alemany, les cançons. Però de seguida te’n recordes i saps el text", diu el Konrad.

En aquesta cafeteria de Sarrià amb més de 40 anys d'història, sempre hi ha algun nou client a qui sorprèn que es cantin nadales al local. Però a tots els acaba envaint necessàriament l'esperit nadalenc. I més d'un repeteix, com Juan Francisco Borrás: "Estem convertint el Nadal exclusivament en comprar, comprar i comprar. Ja no hi ha nadales, ja no hi ha simbombes... és una pena. Intentaré no perdre'm actes com aquest, em deixen un matí especial".