Obre a la ciutat un bar que permet degustar fins a 140 formatges

El Poncelet Cheese Bar ofereix una carta de formatges artesans de més de 140 varietats. L'establiment, situat a l'avinguda de Sarrià, vol ser un punt de referència a la ciutat per als amants d'aquest producte. N'hi ha del país, molta varietat francesa i, fins i tot, dels Estats Units.

La carta de l'establiment ofereix formatges que procedeixen de diversos punts del món. Hi ha 15 varietats diverses de formatges elaborats a Catalunya -com el tupí, el puigpedrós i el fermió-, 17 productes elaborats al conjunt de l'estat i molt producte europeu: una gran representació de les delícies de França, Bèlgica, Suïssa i Itàlia. Però una de les novetats que aporta aquest espai, i que és difícil de trobar a la ciutat, és que els clients poden menjar formatge elaborat als Estats Units. Les varietats que arriben de l'altra banda de l'Atlàntic són el pleasant ridge reserve (Wisconsin), el rogue river blue i el harbison (Vermont). Bona part del producte que s'ofereix està elaborat amb llet crua.


Una particularitat que ofereix el bar, ubicat al número 50 de l'avinguda de Sarrià, és una fitxa amb informació detallada de cada procucte, com l'origen, les característiques, el sabor, el procés d'elaboració i el tipus de llet. Els formatges es tallen davant del client, com si es tractés d'una barra de sushi. S'acompanyen de confitures, codonys, verdures i gran varietat de pa. A banda de les degustacions, la proposta gastronòmica ofereix plats elaborats amb altres ingredients. Tant és així que l'establiment també ha pensat en els qui no volen o no poden menjar formatge, i preveu menjars alternatius.