La bandera blava onejarà a sis platges de Barcelona

La platja del Somorrostro no ha aconseguit aquest any el reconeixement a la gestió ambiental, els serveis i la seguretat

Barcelona tindrà aquest estiu sis platges amb el distinció de bandera blava. És una menys que l'any passat, ja que la platja del Somorrostro no ha obtingut, aquest cop, el reconeixement. El conjunt de la demarcació ha perdut tres banderes.

Les banderes blaves les atorga un tribunal internacional de la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) - Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). En valoren la qualitat de l'aigua, la gestió, informació i educació ambiental i la seguretat i els serveis que hi ha.

A Barcelona, aquest any, en tindran les platges del Bogatell, Nova Mar Bella, Mar Bella, Nova Icària, Barceloneta, Sant Sebastià i Sant Miquel, però no la del Somorrostro. A més de les platges, el Port Olímpic com el Centre de la Platja mantenen els respectius reconeixements.

En total, a Catalunya hi haurà 95 platges amb bandera blava (tres menys que el 2016) i 24 ports (els mateixos que l'any passat). D'aquestes distincions, 25 platges i nou ports estan a la demarcació de Barcelona.

Segons la Generalitat, l'estiu passat el 94 % de les zones de bany litorals van aconseguir una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent i la resta la van tenir bona. No hi va haver cap qualificació deficient. També el president de l'ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i la relació excel·lent amb les administracions catalanes.