Ball d’equipaments a la Sagrada Família

L’Ajuntament podria comprar diferents solars que trastocarien els plans previstos al barri

L'Ajuntament de Barcelona estudia expropiar fins a una desena de solars dels sis barris del districte de l'Eixample. Dos són en terreny del barri de la Sagrada Família i dos més hi tenen un impacte directe. Aquesta operació es fa ara en una situació de mancança d'equipaments històrica. Els solars són privats però estan qualificats com a equipaments.

L'illa de Myrurgia és una reivindicació viva. Els veïns estan especulant sobre les possibilitats que tenen si l'Ajuntament n'acaba comprant els espais. Es tracta d'una part de la fàbrica; un espai de l'interior d’illa, on voldrien que s'hi fes un centre de serveis socials; i l'hotel, que està tancat des del 2010 i que proposen destinar a pisos socials.

Tot i així, altres decisions sembla que ja estan més perfilades. Per Joan Itxaso, responsable d'Urbanisme i Mobilitat a l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, l'Ajuntament ha decidit fer una escola en un solar on estava prevista la residència Can Roger. Des de l'associació no s'hi han oposat, però mantenen la reivindicació d'aquest equipament per a la gent gran.

Des de l'associació defensen que el lloc idoni seria el solar d'Aigües de Barcelona, malgrat que l'Ajuntament havia insinuat que podria servir per reallotjar els veïns afectats per l'ampliació de la Sagrada Família. També vetllaran perquè no es perdi l'activitat a Can Roger. Joan Itxaso assegura que han pactat amb l'Ajuntament que el projecte sigui, almenys, compatible amb l'escola en els primers anys i després se li hauria de buscar una alternativa.