La música balcànica aterra a la ciutat

És un gènere que cada vegada té més seguidors a Barcelona. Ara s’estrenen les Balkan Madness, en què els músics participaran en jam sessions

La música balcànica és originària dels gitanos de països com Sèrbia, Bulgària o Romania i ja fa temps que comença a guanyar adeptes a la ciutat. Ara, cada dues setmanes el Diobar (un local de referència de música en directe) oferirà sessions gratuïtes en què es podran sentir els millors intèrprets del gènere.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm, l'organitzador de les Balkan Madness, Robindro Níkolitx, ha explicat que la música balcànica és espontània i molt alegre. Assegura que a Barcelona "està funcionant molt bé". En cada sessió, que se celebrarà cada dues setmanes, hi confluiran cinc músics que no han tocat junts mai abans en un mateix grup. Però, a diferència d'una jam convencional, els músics que participaran en cada trobada treballaran conjuntament el repertori abans de presentar-lo al públic. En total seran quatre hores de música balcànica en directe i en què també participarà Jordi Urpí (Dr. Batonga ) un dels pocs discjòqueis de música balcànica a Barcelona. 

Recupera aquí tota l'entrevista: