Balanç històric de Setmana Santa sense víctimes mortals

És la primera vegada que s’assoleix la xifra de zero morts en un any en què també s’ha reduït l’accidentalitat amb 18 ferits greus

El Servei Català de Trànsit valora el bon comportament dels conductors per poder tancar l'operació tornada sense morts a les carreteres catalanes. Únicament hi va haver una víctima en un accident el dimarts 11 d'abril a l'A-7 a Cambrils.

620.000 vehicles, 8.000 més que el 2016 i més dels que s'havien previst inicialment, han retornat a l'àrea metropolitana després de les vacances de Setmana Santa. L'operació tornada es va tancar a les vuit del vespre d'aquest dilluns sense incidents destacables. Les congestions més importants es van produir a diversos trams de l'AP-7 sud, l'A-2 i l'N-340.

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) s'ha valorat positivament com ha anat tant la sortida com l'arribada de vehicles perquè ha estat "força esglaonada". S'han habilitat mesures especials de circulació  a un total de 230 quilòmetres de carretera i entre dijous, 13 d'abril,  i dilluns, 17 d'abril, s'han mobilitzat a les carreteres un total de 1.868 agents dels Mossos d’Esquadra, que han dut a terme tasques de vigilància i regulació del trànsit, tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i amb més circulació. S'han fet un total de 1.751 controls.

L'absència de víctimes mortals contrasta amb la xifra de l'any 2016, en què 18 persones van morir a les carreteres catalanes durant la Setmana Santa. 13 d'elles van ser les víctimes de l'accident de Freginals. El 2015 hi va haver cinc morts a les carreteres i un dels anys amb xifres més altes de mortalitat va ser el 2012 amb 12 morts a les vies catalanes.

La baixada de la mortalitat en els darrers anys s'acompanya també d'una disminució de la xifra d'accidents greus. Enguany n'hi ha hagut 18, quan fa uns anys la xifra superava la vintena i fins i tot la trentena.