Un localitzador de maletes ideat a l’Escola Mare de Déu dels Àngels guanya el premi Be an Enterpreneur

Tres alumnes de l'escola Mare de Déu dels Àngels de primer de batxillerat han guanyat el premi a la millor idea de negoci dins del programa Be an Enterpreneur. La seva proposta és un xip per localitzar maletes perdudes als aeroports. El programa és una iniciativa de la Fundació Escola d'Emprenedors i està dirigit a estudiants i joves.

Be an Entrepreneur és un programa d’iniciació a l’emprenedoria. Està dirigit als alumnes d’ESO, batxillerat, formació professional i universitats, i està impartit per emprenedors de la Fundació Escola Emprenedors. L'objectiu del programa és fomentar aquesta aptitud a estudiants mitjançant la creació d'una idea de negoci i de l'elaboració d'un pla d'empresa. El programa s’imparteix íntegrament en anglès i pretén enfortir la iniciativa, l’autoestima i la confiança dels emprenedors més joves.

El programa Be an Entrepreneur consta de 13 sessions d’una hora repartides al llarg d'un trimestre. Cada setmana, un mentor de la Fundació Escola d'Emprenedors acompanya els alumnes a l'aula i els assessora en la creació d'una idea de negoci i en l'elaboració d'un pla d'empresa. En cada sessió posen en pràctica conceptes d'innovació, creativitat, el model de negoci, necessitat social del projecte, pla financer i d’inversió, pla de màrqueting, etc. A més, l’anglès és la llengua vehicular del programa. Això permet als alumnes millorar la fluïdesa oral de la llengua i també l'ús del llenguatge tècnic empresarial.

Els alumnes de primer de batxillerat de l'Escola Mare de Déu dels Àngels de la Sagrera hi han participat per primera vegada. Cada setmana, els estudiants han hagut de compartir amb la resta de companys l'evolució del seu projecte, i finalment, d'entre tots, el projecte Baggage Chip Locator va ser l'escollit per participar en la tercera edició del concurs Be an Enterpreneur. Les tres alumnes que han creat el pla d'empresa del xip que serveix per localitzar maletes perdudes als aeroports han guanyat el premi a la millor idea de negoci d'aquesta edició. El seu projecte ha estat escollit el millor projecte d'emprenedoria entre més de 700 propostes de tot Catalunya.