Una avaria a Sants afecta una dotzena de trens d’AVE i més de 2.000 passatgers

La incidència s’ha produït en el sistema de senyalització i ha afectat els trens de la línia d’AVE Figueres-Barcelona-Madrid entre les sis i les nou del matí

Els trens d'alta velocitat que connecten la frontera francesa amb Barcelona i Madrid han circulat amb retards de 40 minuts de mitjana entre les 6 i les 9 h d'aquest dimecres. La causa n'ha estat una avaria en el sistema de senyalització de l'estació de Barcelona Sants, que no s'ha pogut reparar fins les 8:10 h. En total han quedat afectats una dotzena de trens de l'AVE i uns 2.500 passatgers.

L'avaria ha afectat el sistema de senyalització de l'AVE a l'estació de Sants des de les 6 h i fins que s'ha pogut resoldre, passades les 8 h del matí. La incidència ha comportat retards de 40 minuts de mitjana per a un total de 12 trens que transportaven, en conjunt, 2.500 persones. L'estona d'espera ha generat aglomeracions de centenars de persones al vestíbul de les línies d'AVE de l'estació de Sants. Alguns usuaris que havien de viatjar amb AVE des de Madrid cap a Barcelona a primera hora del matí també han denunciat retards en les sortides des de la capital espanyola.

Renfe ha promès als passatgers afectats que els retornarà la totalitat de l'import del bitllet, en els casos en què el retard hagi superat els 30 minuts. A partir de les 9 h del matí, tres hores després que s'hagi detectat l'avaria, els trens ja han sortit puntualment de l'estació de Sants.