L’autoritat electoral admet “praxis incorrectes” en la votació de les primàries del PSC

La presidenta de l'autoritat electoral de les primàries del PSC, Carme San Miguel, ha reconegut aquest dilluns que es van produir "praxis incorrectes" durant el procés de votació, en referència a la polèmica de la participació del col·lectiu pakistanès. Tot i això, San Miguel ha negat que hi hagués compra de vots ni que es produís res "punible". Per la seva banda, la coordinadora de les primàries, Lourdes Muñoz, ha dit que no ha de sobtar que votessin estrangers.

Carme San Miguel s'ha referit així a la controvèrsia generada després de l'elevada participació pakistanesa en algunes seus electorals de les primàries socialistes. La presidenta de l'autoritat electoral ha explicat que es van produir situacions que no li van "agradar gens", tot i que corresponen als costums de determinats sectors de la societat d'"actuar en grup", i ha especificat que no s'estava comprant ningú. San Miguel ha explicat, a més, que va estar tres hores a la seu de Ciutat Vella, període durant el qual "aquella praxi incorrecta es va acabar".

La presidenta de l'autoritat electoral s'ha referit també al comunicat que Jaume Collboni ha fet aquest dilluns per demanar l'anul·lació dels resultats en les meses sota sospita. Sobre el text, San Miguel ha afirmat que "l'honora", i ha afegit que la decisió de l'autoritat electoral no es canviarà.

D'altra banda, la coordinadora de la comissió organitzadora de les primàries, Lourdes Muñoz, ha expressat que se sent sorpresa pel fet que "hi hagi qui se sobti que votin pakistanesos". Muñoz ha explicat que el 7% dels participants en aquestes eleccions s'hi van registrar amb el document d'identificació per a estrangers (NIE), un percentatge que s'eleva fins al 40% en el cas concret de la seu de Ciutat Vella.

Lourdes Muñoz ha asseverat que el fet que el resultat "no sigui impugnable" no ha de voler dir que sigui "desitjable". Tot i això, ha valorat positivament el procés d'unes eleccions primàries que han servit per establir vincles amb 13.000 nous ciutadans inscrits.