Quatre noves línies d’autobús entren en funcionament aquest dilluns

La D40, V29, V31 i V5 substituiran set línies antigues i ampliaran la nova xarxa ortogonal de la ciutat

La nova xarxa de bus s'amplia amb quatre línies que es posen en marxa aquest dilluns. Es tracta de la D40, V29, V30 i V5, que substituiran set línies antigues. A banda, s'estrenaran dues línies més, anomenades de proximitat, que connectaran amb l'Hospital del Mar i l'Hospital de Sant Pau. Un equip de 110 informadors s'encarregaran de comunicar els canvis als usuaris fins al 25 de novembre.

Amb les quatre línies que s'incorporen a la nova xarxa ortogonal, ja n'hi haurà un total de 20 en funcionament. Però l'ampliació no acabarà aquí. L'objectiu de l'Ajuntament és arribar a les 28 línies durant l'any que ve.

Pel que fa a les que s'estrenen aquest dilluns, la D40 travessarà la ciutat en diagonal des de via Favència a plaça d'Espanya. La posada en marxa d'aquest autobús implica l'eliminació de la línia 32.

Les altres tres línies que s'estrenen són verticals. La V29 unirà Roquetes amb Diagonal Mar i substituirà les línies 26 i 32. De la seva banda, la V31 connectarà la Mar Bella i Trinitat Vella, i farà desaparèixer les línies 36 i 40. En el cas de la V5, es travessarà de dalt a baix la ciutat des de Pedralbes fins a la Mare de Déu de Port, suprimint la línia 37.

Tots aquests canvis han obligat a eliminar places d'aparcament i zones de càrrega i descàrrega. Un fet que no ha passat desapercebut per als veïns i per això en alguns barris ja han presentat queixes al consistori.

Dues noves línies de proximitat

A banda de les línies que se sumaran a la nova xarxa de bus, aquest dilluns també s'estrenaran dues línies de proximitat. Es tracta de la 136, que unirà Sant Martí amb l'Hospital del Mar, i la 191, per anar del barri del Congrés i els Indians a l'Hospital de Sant Pau.