Augmenten un 68 % les denúncies d’abusos sexuals a menors durant el 2016

El cas Maristes, una de les principals causes d’aquest increment

Guillem Sánchez, periodista d''El Periódico' i autor del llibre ‘Crònica del cas Maristes’, ha celebrat que cada cop més persones s'atreveixin a denunciar tot i que la majoria de casos hagin prescrit judicialment.

En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Sánchez s'ha mostrat satisfet per l'augment de les denúncies d'abusos sexuals a menors –un 68 % durant el 2016- arran del cas Maristes. “És un símptoma de salut social” i demostra que “la feina serveix per a alguna cosa”, ha afirmat, ja que destapar els abusos sexuals que van patir menors en aquesta institució “ha afavorit un efecte contagi molt positiu perquè hi hagi més persones que ho diguin en veu alta”.

“Alguna cosa està fallant en el Codi penal”, ha sentenciat Sánchez en relació amb la prescripció judicial de la majoria de casos. Com que la majoria són abusos que es “van patir anys enrere”, moltes denúncies “se'n van a la paperera”. Per això, Sánchez ha lamentat que el procés judicial dels Maristes estigui actualment en “via morta”.

Escolteu l'entrevista sencera aquí: ▶️