Augmenta la demanda d’ajuda social a l’Eixample

Les persones que necessiten ajuda ja són no només als barris tradicionalment més vulnerables de Barcelona sinó també en altres que s'han considerat històricament de famílies benestans. És el cas de l'Esquerra de l'Eixample, on creixen els casos d'avis amb problemes per arribar a final de mes, amb dependència, i també famílies sense feina amb nens petits. Per això s'ha obert un menjador social que funciona a base de voluntariat i donacions.

El menjador social d’Emmaús es va obrir fa mig any. En aquest temps ha servit ja 7.000 dinars. Es tracta d’un servei que funciona de dilluns a divendres, i proporciona 60 àpats als veïns de l’Eixample. Des de fa poc també s’ha obert un espai per a famílies derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

La iniciativa va néixer en un grup d’emprenedors alertats per les parròquies de Nostra Senyora del Pilar i de Sant Eugeni. Els rectors de la zona han detectat un elevat nombre de gent gran a l'Esquerra de l'Eixample que té dificultats per arribar a finals de mes i problemes de soledat.

El menjador funciona gràcies a una vuitantena de voluntaris que hi col·laboren servint dinars i fent activitats. Un cop per setmana hi ha un servei de control mèdic. En veure l’elevada demanda, els organitzadors projecten la creació d’un segon torn i tenen l’objectiu d’estendre aquesta filosofia a altres zones de la ciutat. El menjador es finança a través de donacions de particulars i col·laboradors habituals, com per exemple empreses.