Augmenten els topalls per ser beneficiari de la Targeta Rosa

La renda màxima que s'ha d'acreditar per ser beneficiari de la Targeta Rosa s'ha elevat. El topall per disposar de la targeta que dóna dret a viatjar gratuïtament passa de 7.455 a 8.132 euros, mentre que per a la targeta reduïda (que permet comprar els títols de transport amb descompte) s'incrementa de 14.910 a 16.264 euros. Aquesta decisió, signada a través d'un conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'aplica des de l'1 de febrer. La modificació es fa a partir de l’acord del govern municipal amb el PSC per a l’aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament.

La Targeta Rosa és una prestació social que facilita a les persones grans o amb discapacitat reconeguda l'ús dels transports públics i descomptes en l'accés a equipaments públics de la ciutat.

A través de diferents convenis amb comerços, ofereix avantatges i descomptes en establiments i entitats. Per poder-la obtenir, els requisits són tenir més de 60 anys o tenir el certificat de reconeixement de la discapacitat de l’ICASS, i ser empadronat a Barcelona.

L'augment del topall per accedir a la Targeta Rosa forma part de l'acord entre el govern i el Grup Municipal del PSC per a l'aprovació dels pressupostos de 2015. Entre altres acords, també es va decidir rebaixar el preu de la T-10 i un increment del servei d'autobús.