L’Ajuntament portarà la Sareb a la fiscalia per un presumpte cas d’assetjament immobiliari

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat que el consistori portarà a la fiscalia un possible cas d'assetjament immobiliari per part de la Sareb als veïns d'un edifici del carrer de l'Hospital que aquest dilluns ha intentat desallotjar. Aquest matí s'han aplegat prop d'un centenar de persones davant de l'immoble, d'on avui havien de marxar set famílies. A la concentració hi han assistit els regidors Gala Pin i Josep Maria Montaner.

La regidora explica que les dificultats que han tingut els inquilins donen indicis que es podria tractar d'un presumpte cas d'assetjament de la Sareb a les famílies. Per això ho posaran en coneixement de la fiscalia i que aquesta ho investigui.

A través d'una publicació a les xarxes socials, Pin ja va explicar diumenge que els llogaters pagaven la mensualitat a una immobiliària que va desaparèixer en el moment de la bombolla immobiliària. La Sareb es va quedar els actius, es va despreocupar dels llogaters i de l’estat dels pisos, i, posteriorment, el banc va denunciar l’impagament de les mensualitats. Ara 12 famílies estan pendents d'una ordre de desallotjament per impagament del lloguer.

L'alcaldessa, Ada Colau, també s'ha pronunciat sobre el tema i ha dit que el desnonament s'ha aturat gràcies a la col·laboració entre l'administració i els veïns. A la tarda, els residents de l'immoble està previst que es reuneixin amb la PAH per rebre assessorament sobre quins passos han de seguir d'ara endavant.

Un immoble en molt males condicions

Gala Pin també ha reclamat a la Sareb que executi l'ordre de conservació que l'edifici té des de 2011 i faci les obres necessàries per garantir-ne l'habitabilitat. De moment, però, l'entitat no ha donat senyals de tenir intenció de fer-hi res. La regidora ha explicat que l'Ajuntament hi pot intervenir pel seu compte, però, que la sanció per a la Sareb serà del 30 % del projecte de conservació, a més de pagar les obres.