L’Associació de Veïns del Mont d’Orsà de Vallvidrera es renova

Una de les prioritats de la nova junta és lluitar perquè es repensi i reformi la plaça de Vallvidrera, on els veïns pateixen històricament greus problemes de mobilitat

Fa poc més de dos mesos que l'Associació de Veïns de Vallvidrera ha renovat la junta directiva. La direcció anterior de l'entitat ha estat activa des del 1991, i després de 26 anys, ha decidit no tornar a presentar-s'hi. La nova junta vol seguir amb la tasca feta i prioritzar la lluita a aconseguir un barri més amable per als vianants. En aquest sentit, treballaran perquè es faci una renovació de la plaça de Vallvidrera. Enfortir la participació, la transparència i la comunicació dels associats serà també una altra de les línies de treball principals.

Un dels objectius més importants de la nova junta és resoldre els greus problemes de mobilitat que el veïnat pateix a la plaça de Vallvidrera. L'espai, amb quatre cruïlles, absorbeix molt de trànsit que prové dels túnels de Vallvidrera i per això creuen que la plaça s'ha de repensar i reformar. “Tothom para i aparca en doble i triple fila. S'ha de pacificar l'espai. Ens hem de posar d'acord amb els comerciants i amb la gent, amb els usuaris”, assegura Pau Guillamet, membre de l'associació. Proposen ampliar les voreres i redistribuir-ne del trànsit, les places d'estacionament i el mobiliari urbà. L'objectiu és recuperar aquest espai per als veïns.

La nova junta de l'associació s'ha dividit en comissions per tal de treballar temes com ara la conservació del patrimoni arquitectònic i les fonts, així com vetllar per protegir la memòria històrica. La nova presidenta de l'entitat és Clara Raig. Fa 15e anys que viu al barri i, com el seus companys, pensa que l'associació ha de funcionar com un radar d'inquietuds i propostes, i que s'ha de treballar en xarxa amb la resta d'associacions de la muntanya. "S'ha d'escoltar molt què és el que vol la gent, perquè també pensem que l'associació ha de ser un punt d'unió d'interessos diferents de tothom que viu a Vallvidrera”, apunta Raig.

La nova direcció vol que els actes festius no es concentrin només en la festa major, que ajudin a recuperar encara més l'esperit de poble i que hi hagi més cohesió entre el veïnat. “Hem d'intentar trobar-nos tots i fer que a Vallvidrera vagin passant coses, que no només passin a la festa major, sinó que hi hagi diferents activitats durant l'any, que ens facin compartir espai i temps”, explica Joan Pujol, de la comissió de festes de l'associació de veïns.

D'altra banda, en l'última assemblea anual es va proposar un canvi en la denominació, que fins ara s'ha anomenat Associació de Veïns del Mont d'Orsà”. Ara, tot i que no està decidit, podria convertir-se en Associació del Veïnat del Poble de Vallvidrera”.