Els estibadors esperen que la patronal mogui fitxa durant els propers dies

Segona jornada de la vaga de 48 hores als ports espanyols

Els estibadors van presentar una proposta per retallar-se el sou a canvi d'evitar acomiadaments i mantenir tota la plantilla. La patronal ha convocat una assemblea divendres, 16 de juny. Els estibadors no confien que acceptin la seva oferta però esperen que posin sobre la taula alguna alternativa que eviti la vaga parcial en hores alternes convocades per a les properes setmanes.

Els estibadors del Port de Barcelona han fet aquest dijous una assemblea. Hi han destacat l'absència d'incidents i el seguiment total de la primera jornada de vaga de les 48 hores convocades. Així mateix, han traslladat als treballadors l'Estat de les negociacions. "Ara la pilota està a la seva teulada, nosaltres hem millorat la nostra proposta i esperem que l'acceptin o bé es formi una nova Anesco", ha explicat Albert Gil, membre del Comitè d'Empresa dels Estibadors.

Precisament la patronal dels estibadors (Anesco) té prevista una assemblea aquest divendres, 16 de juny, per decidir si accepten que els treballadors es retallin el sou a canvi de mantenir tota la plantilla. Els estibadors no són optimistes en aquest sentit, però esperen que si no accepten l'oferta plantegin una alternativa o bé que es formi una nova patronal amb qui poder negociar.

En cas que no s'arribi a cap entesa, els estibadors tornaran a les vagues alternes a partir de dilluns, 19 de juny. Si la patronal vota a favor de la proposta dels treballadors, els estibadors es comprometen a desconvocar la vaga i tornar a les converses.