Un projecte fustrat: un funàmbul fent equilibris entre la Catedral i el Pi

L'arxiu de Santa Maria del Pi ha descobert un document històric que, si s'hagués fet realitat, hauria omplert pàgines senceres dels diaris de l'època. L'Ajuntament va proposar que un dels equilibristes més famosos del segle XIX pogués caminar sobre una corda que enllacés Santa Maria el Pi amb la Catedral. El projecte mai va veure la llum.

L’arxiu de la parròquia de Santa Maria del Pi està ple d’autèntiques joies documentals, com aquesta carta que acaben de descobrir. Un document en què figura la petició que va fer l’Ajuntament de Barcelona el 1863 al rector de Santa Maria del Pi. Demanaven una autorització sense precedents: volien que un equilibrista internacional, Jean François Blondin, pogués utilitzar l’església per fer una actuació promocional de l’espectacle que va portar a la ciutat. Aquesta actuació promocional incloïa també la Catedral de Barcelona, que estaria enllaçada per corda amb Santa Maria del Pi i l'equilibrista hi passaria per damunt.

Existeix la petició però finalment l'acte no es va arribar a fer. La missiva fins i tot indica que aquest esdeveniment es preveia multitudinari i l’església podria aconseguir el 15 % de tota la recaptació per destinar-la a fins benèfics.