Àrtic: 10 directors que han fet escola amb el seus videoclips

El 26 d’abril va morir Johnatan Demme. El director de pel·lícules com ‘Philadephia’ o ‘El silenci dels anyells’

Demme no només va ser un cineasta reconegut i particular, també va ser un reputat director de clips musicals per a artistes com Springsteen, UB40, New Order o Talking Heads. L’Oriol de Balanzó vol repassar altres directors i directores que han posat el seu talent al servei de la música.

Jonathan Demme no només va fer videoclips, sinó que va dirigir moltes gravacions de concerts i documentals musicals. Entre d’altres, aquest que li va valer un Oscar per a la cançó a Springsteen. Dirigit amb el seu nebot Ted Demme, que va morir d’un atac de cor a causa de la cocaïna amb 38 anys i que havia fet pelis tan divertides com 'Beautiful girls'.

1.-Kathryn Bigelow: una directora collonuda que s’atreveix amb tot. En aquest cas, fent-lo un vídeo als New Order en què se'n foten totalment dels vídeos de la MTV del moment. Tipus heavy glam.

2.-Gus Van Sant: segurament el tema que va llençar a la fama els Red Hot Chili Peppers i el vídeo va ajudar-hi molt. La idea de Van Sant va ser jugar amb imatges superposades i parlar del cel i de l'infern. Posant imatges del dret i del revés. Jugant també amb el missatge de la samarreta d’Anthony Kieddis.

3.- David Fincher: va, un tema encara més antic d’un director encara més conegut. Us agrada 'Seven'? 'El club de la lucha'? 'Zodiac'? 'Benjamin Button'? Doncs David Fincher també va dirigir això…

4.- Sam Peckinpah: Sam Peckinpah, el director de films tan violentes i de culte com 'Grupo salvaje' o 'Pat Garret and Billy the Kid' va fer això poc abans de morir. I va estar nominat a premis de la MTV a millor vídeo musical.

5.-Sofia Coppola: en algun moment la Coppola va dir: "Ei, per què no posem a Kate Moss a fer un striptease en una barra...." I aquí es va acaba la creativitat. A més a més, també ha dirigit algun vídeo pel grup francès Phoenix. El cantant és el seu marit.

6.-Tim Burton: amb l’estil del clip ja es pot veure realment que és Tim Burton. Doncs és el primer clip que va dirigir. I diria que l’últim.

7.- Brian de Palma: va, que si abans parlàvem de Springsteen i Jonathan Demme, cal dir que el cantant de New Jersei té bon ull pels directors. En aquest cas sí que podríem dir que de Palma no va fer res semblant al seu estil. A més a més, la noia que veiem és Courtney Cox que uns anys després d’aquest clip es faria famosa per ser la Mònica de la sèrie Friends.

8.- Gore Verbinsky: us agraden 'Piratas del Caribe'? Perquè el seu director abans de dirigir Johnny Depp amb molt de rímel dirigia coses com aquesta.

9.- Juan Antonio Bayona: el rei de l’emoció feia molt bé això dels clips i va començar la seva carrera dirigint clips per als OBK. Pot ser que no només sigui un clip dirgit per J. Bayona sinó que els dibuixos siguin del Juanjo Sáez. Queda clar que el Bayona i el Sáez fan bé la seva feina.

10.- Isabel Coixet: la Coixet que és una professional que fa bé allò que li encarreguin fer, amb 30 anys feia vídeos com aquests. És collonut que els bons realitzadors de casa nostra facin de tot.

Ja has vist la nostra llista de Spotify?