Àrtic: 10 bandes serialitzades

Consulta la tria feta per l’Oriol de Balanzó

S’ha acabat la tercera temporada de 'Twin Peaks'. El retorn d’aquesta sèrie de David Lynch ha conclòs amb una actuació de Nine Inch Nails i l’Oriol de Balanzó vol repassar altres bandes que també han actuat en sèries mítiques.

1.- Nine Inch Nails a 'Twin Peaks': els Nine Inch Nails sempre han fet una mica de por, però són ideals per a l'univers de David Lynch, el qual diu que la música és de les poques coses que l’interessen avui dia, ja que també fa discos experimentals.

2.- Sharon van Etten a 'Twin Peaks': és una de les muses de la música independent actual. Hi ha qui diu que no fa res de gaire original però té un encant que la fa, com a mínim, molt fàcil d'escoltar.

3.- Metallica a 'Billions': els creadors de la sèrie són molt fans de Metallica i van aprofitar la trama per col·lar-los. Representa que el multimilionari sense escrúpols que protagonitza 'Billions' va al "backstage" i parlen entretingudament.

4.- Sigur Ros a 'Juegos de tronos': Sigur Ros no seria la millor banda per un casament, però s'ha de dir que fa una música amb un punt atemporal fantàstica.

5.- The Flaming Lips a 'Sensación de vivir': uns dels grups independents amb més vocació comercial dels 90.

6.- Violent Femmes a 'Sabrina': era una sèrie per a preadolescents però amb una mica d’ironia. En l'episodi, els Violent Femmes es deixen fer un encanteri per a una amiga de la Sabrina.

7.- Madness a 'Els joves': tot i que estem repassant sèries nord-americanes he de fer un incís. Una de les millors sèries d’humor de la televisió anglesa van tenir convidats a l’altura dels seus guions. Parlo… d''Els joves'!, una sèrie que va marcar una generació de catalans però que només tenia… 12 capítols!

8.- Isaac Hayes a l''Equipo A': al''Equip A', hi ha un capítol memorable com en què surt Isaac Hayes tocant i fent d’actor. En el mateix episodi també surt Rick James, el senyor que va fer 'Super freak', el tema que és la base del gran èxit d’MC Hammer: 'U can’t touch this'.

9.- Boy George a l''Equipo A': hi surt Boy George, que l'han contractat en un local de country perquè es el confonen amb un tal Cowboy George.

10.- Des dels Ramones a REM passant pels Red Hot Chili Peppers a 'Los  Simpsons': aquests ho tenen més fàcil perquè només els han de dibuixat, però són ells de veritat! Tots els que hi surten són convidats i surten posant la veu. De fet, cal dir que el grup Fall Out Boy treuen el seu nom d’un capítol de 'Los Simpson'.

Ja has vist la nostra llista de Spotify?